stat counter
تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024
  • کد خبر : 177050
  • 27 مهر 1399 - 3:07
3

ماه عسل کوتاه استالین و هیتلر ‏

ماه عسل کوتاه استالین و هیتلر ‏

یکی دیگر از مزیت‌های این پیمان برای آدولف هیتلر آن بود که ‏خیال او را حداقل تا مدتی از مرز‌های شرقی آلمان تسلی می‌بخشید و اجازه می‌داد برلین همه حواس خود را معطوف انگلستان ‏و فرانسه کند که با اعلان جنگ به آلمان در دفاع از لهستان قد برافراشته بودند.

قلم | qalamna.ir :
ماه عسل کوتاه استالین و هیتلر ‏
 
هشتادویک‌سال پیش در چنین روزی، برابر بیست‌وسوم آگوست ١٩٣٩ میلادی، پیمان عدم تجاوز میان اتحاد جماهیر شوروی و ‏آلمان نازی، معروف به پیمان «مولوتف – ریبن‌تروپ» («ویاچسلاو مولوتف» کمیسر خلق برای امور خارجه اتحاد شوروی ‏و «یواخیم فون ریبنتروپ» وزیر امورخارجه آلمان نازی) در مسکو به امضای طرفین رسید و به موجب آن ژوزف استالین ‏و آدولف هیتلر موافقت کردند برای مدت ١٠‌سال خطوط مرزی یکدیگر را پاس دارند.
 
انعقاد این پیمان بیش از هر چیز برای ‏لهستان بد شد، زیرا هم برلین و هم مسکو نسبت به آن ادعای ارضی داشتند و نهایتا مدتی بعد با حمله ارتش آلمان به خاک ‏لهستان – که جرقه آغاز جنگ جهانی دوم بود – و همچنین تصرف مناطق شرقی این کشور توسط ارتش سرخ شوروی، ‏اثرات «پیمان مولوتف – ریبن‌تروپ» خیلی زود نمایان شد.
 
یکی دیگر از مزیت‌های این پیمان برای آدولف هیتلر آن بود که ‏خیال او را حداقل تا مدتی از مرز‌های شرقی آلمان تسلی می‌بخشید و اجازه می‌داد برلین همه حواس خود را معطوف انگلستان ‏و فرانسه کند که با اعلان جنگ به آلمان در دفاع از لهستان قد برافراشته بودند.
 
از آن سو استالین نیز می‌توانست با فراغ بال ‏و کمترین ترس از نیروی جنگی مهیب آلمان‌ها خطوط دفاعی خود را تحکیم کرده و به تولید انبوه سلاح‌های سبک و سنگین ‏بپردازد. درواقع هم برلین و هم مسکو نیک می‌دانستند «مولوتف – ریبن‌تروپ» یک دوستی ابدی نیست و به محض تحکیم ‏مواضع ماشین جنگی آلمان نازی در جبهه غربی، دیر یا زود هیتلر و استالین نزاعی طولانی و پر تلفات را آغاز خواهند ‏کرد.
 
کما اینکه چنین نیز شد و ٢٢ ماه بعد از امضای «مولوتف – ریبن‌تروپ»، در تاریخ بیست‌ودوم ژوئن ١٩۴١ میلادی، ارتش ‏آلمان تحت عملیات «بارباروسا» به خاک اتحاد جماهیر شوروی حمله کرد. آدولف هیتلر در آغازین ساعات این روز طی ‏پیامی خطاب به مردم آلمان چنین گفت: «امروز تصمیم گرفته‌ام سرنوشت و آینده رایش و مردم خود را در دست سربازان‌مان ‏قرار دهم. امیدوارم خداوند به‌ویژه در این کارزار ما را یاری کند…»
 
دوماه بعد از حمله ارتش آلمان به خاک شوروی، ‏نازی‌ها موفق شدند در «نبرد کیف» یکی از سنگین‌ترین شکست‌های اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ جهانی دوم را به ‏ارتش سرخ وارد کنند. در این نبرد نزدیک به ٧٠٠‌هزار سرباز روس به اسارت درآمدند و اوکراین را به‌طور کامل ‏نیروی زمینی ارتش آلمان اشغال کرد.
 
اما نوار پیروزی‌های نازی‌ها در خاک شوروی ادامه نیافت و ٢۴ ماه بعد از این تهاجم ‏گسترده، عاقبت در منطقه کورسک – ۵٠٠کیلومتری مسکو- روس‌ها و آلمان‌ها جدی‌ترین مقابله خود طی دوسال گذشته را ‏آغاز کردند.
 
در این نبرد نزدیک به ٧‌هزار تانک، ٣‌میلیون نیروی پیاده و ۵‌هزار هواپیما از دو طرف مقابل یکدیگر ‏صف‌آرایی کردند و در پایان روز پنجاهم جنگ، آدولف هیتلر برای نخستین‌بار دستور عقب‌نشینی نیرو‌های آلمانی از میدان ‏نبرد را صادر کرد.

هشتگ: , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.