stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 23 April , 2024
  • کد خبر : 145749
  • 22 تیر 1399 - 10:35
0

چرا نقدینگی‌ها به سمت تولید نمی‌رود؟ 

چرا نقدینگی‌ها به سمت تولید نمی‌رود؟ 

ایسنا/مازندران یک کارشناس اقتصادی معتقد است که مسئولان کشور هنوز در سال جهش تولید، به تولید داخل اعتقادی پیدا نکردند و نقدینگی های سرگردانی که در این کشور وجود دارد عملا به سمت تولید نمی روند.

قلم | qalamna.ir :

مهدی بشارتده سلوطی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تاثیر ساختارهای نامناسب اقتصادی بر نوسان بازار، با بیان اینکه، فرض نخست هرگونه فعالیتی همچون سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در تمام جوامع امنیت است، اظهار کرد: با فرض اینکه محیط اطراف به وسیله ارزش‌گذاری هایی که از لحاظ فرهنگی، قانونی یا نهادهای نظارتی، امنیتی و انتظامی سنجیده می شود باید به اندازه ای باشند تا با خیال آسوده به فعالیت خودشان ادامه دهند؛ بنابراین در بعد اقتصادی هم همین مورد مطرح است.

وی با اشاره به اینکه اعتقاد داریم  باید در این شرایط اقتصادی امنیت سازی اقتصادی اتفاق بیفتد تا بتوانیم فضا را مناسب کنیم، گفت: منظور از امنیت سازی اقتصادی این است که یک اقتصاد باید آن قدر امن باشد تا قابلیت پیش‌بینی پذیری برای فضای اقتصادی ایجاد کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی، افزود: به عنوان مثال، فردی که قرار است یک سرمایه‌گذاری یا کسب و کاری را راه اندازی کند باید این شرایط وجود داشته باشد تا با بررسی‌هایی که از سوی آن فرد در بازار های داخلی و خارجی صورت می گیرد سرمایه های خود را پیش بینی کند و متاسفانه این کار در کشور ما نیز غیرقابل اتفاق و غیرقابل پیش‌بینی است‌.

وابستگی به نفت، ساختار اقتصادی کشور را ناامن می‌کند

بشارتده علت ناامنی اقتصادی کشور را چنین توصیف کرد و گفت: اگر بخواهیم از یک فضای بالاتری به اقتصاد نگاه کنیم، در می‌یابیم که، یک مرتبه ناامنی در ساختار اقتصادی کشور وجود دارد که یکی از عوامل آن وابستگی درآمدی به نفت بوده است؛ به دلیل این که از اوایل دهه ۵۰ تا ۸۰ حرف اول اقتصاد ایران را نفت می‌زد و نقش اصلی را در تعیین درآمد کشور داشت.

بند ناف نفت، از اقتصاد ایران خارج شود 

وی با اشاره به اینکه تحریم ها و کاهش درآمدهای ناشی از صادرات نفت و در پی سقوط قیمت آن باعث شد که سهم این ماده، در درآمدهای بودجه کشور  کمتر شود، گفت: در صورتی که رهبر انقلاب عنوان کردند که باید بند ناف نفت را از اقتصاد کشور خارج کنیم و این اعتقاد، اعتقاد درستی است چراکه ایشان به این درک رسیدند که اقتصاد ایران، اقتصاد ناامنی است.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: اگر اقتصاد کشور امن نباشد ممکن است حتی موجب سرایت ناامنی به بخش های دیگر جامعه شود یعنی اقتصاد نفتی ناامن موجب تمرکزگرایی، فساد، رانت و فشار بیرونی می شود چراکه شاهراه اصلی اقتصاد ما نفت است.

بهترین ارزش افزوده کشور را صنعت پتروشیمی دارد 

بشارتده سلوطی با بیان اینکه در سال های گذشته در بحث صادرات حدود ۱۸ درصد کاهش و در بخش پتروشیمی ۱۹ درصد افزایش داشتیم، گفت: این امر نشان می دهد صنعت پتروشیمی، با توجه به اینکه قابلیت های خوبی در کشور دارد می توانیم از آن ارزش افزوده خوبی ایجاد کنیم و متاسفانه امروزه سیستم اقتصادی کشور ما به دنبال ارزش افزوده کالا نمی رود.

وی با اشاره به اینکه صادرات کشور عملا صادرات خامی شده است، عنوان کرد: همانطوری که قبلا تاکید کردیم صادرات خام برابر با خروج منابع است و امروز هم ما صادر کننده نفت نیستیم بلکه فروشنده نفت به کشور های همسایه هستیم، در واقع صادراتی صورت نمی گیرد و این عمل زمانی مفهوم پیدا می کند که نفت خام تبدیل به صنایع شده و محصول نهایی آن  صادر شود.

تولید؛ مادر تمام شاخص های اقتصادی 

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مادر تمام شاخص های اقتصادی، تولید است، گفت: وقتی تولید بهبود پیدا کند اشتغال و درآمد مردم هم بهتر می‌شود، در پی آن تورم کاهش می یابد.

بشارتده سلوطی افزود: در حال حاضر در کشور ما ۲۲۰۰ میلیارد تومان نقدینگی وجود دارد و مشکلی در سرمایه و نقدینگی وجود ندارد؛ مشکل این است که نمی توانیم این سرمایه را به سمت تولید ببریم و سوالم از مسئولان مربوطه این است که چطور این نقدینگی ها به سمت بازارهای موازی، خودرو، بورس، ارز و غیره می رود اما به سمت تولید نمی رود؛ بنابراین این امر نشان می دهد که متاسفانه مسئولان اعتقادی به تولید داخل ندارند و اینگونه نقدینگی‌ها عملا در کشور ما سرگردان شده است.

مسئولان تغییر رویه دهند و به تولید داخل متکی شوند 

وی در پایان با اشاره به اینکه ایران، کشوری است که ۹ درصد منابع جهان را برای یک درصد جمعیت جهان در اختیار دارد، یادآور شد:  با این منابعی که در اختیار داریم وضع اقتصادی کشور ما نباید نامناسب باشد؛ بنابراین مسئولان کشور ما باید تغییر رویه دهند و به تولید داخل متکی شوند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.