stat counter
جمعه, ۲۰ تیر , ۱۳۹۹ Friday, 10 July , 2020

تیتر خبرها

افزایش قیمت مسکن در کشورهای اروپایی چند نفر در شهرک‌های صنعتی مشغول به کارند؟ موانع داخلی‌سازی تجهیزات صنعتی تورم چین زیر سه درصد ماند در کشور کمبود ارز نداریم/ عدم نظارت بر بازار، ضعف دولت و مجلس است اعترافات/ خامس رودریگس دورریز ۵۷ میلیارد دلار طلا و نقره در زباله های الکترونیکی! سایه دولت خودمختار شرکت عمران پردیس بر سر مسکن مهر اعتراف دیرهنگام دولت به عقب‌ماندگی بخش مسکن دولت در تلاش ایجاد امنیت پایدار برای توسعه و سرمایه‌گذاری در کردستان است پیروزی ریو اوه با طارمی ​همدان، رتبه دوم برخورداری از راه‌های روستایی در کشور پیشرفت ۶۰ درصدی طرح «ابرار» در استان همدان لزوم ورود هرچه بیشتر اصحاب رسانه در مسیر افزایش آگاهی مردم/در شرایط هشدار هستیم آغاز عملیات اجرایی قطار شهری همدان به زودی/درحال اجرا بودن ۵۰ پروژه ملی در همدان توزیع ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای ۲۵۶ طرح در شهرستان همدان پلمب ۴ تالار در همدان به دلیل برگزاری مراسم عروسی پیش بینی کاهش زیان انباشته ذوب آهن به ۳۵۱ میلیارد تومان در سال ۹۹ طرح اقدام ملی مسکن و نحوه تامین مالی آن تا یکشنبه نهایی می‌شود طرح “اقدام ملی مسکن” به مردم و اقتصاد ضرر می‌رساند دریافت ماهانه ۱۲ هزار میلیارد تومان مالیات در کشور/سیاست های بخشودگی مالیاتی برگشت ناپذیر است جزییات تازه از مرگ جوان سیاه‌پوست به دست پلیس آمریکا ایجاد مثلت همکاری‌های مشترک در صنعت خودرو مدودف: روسیه باید پاسخ کاری به ناتو بدهد/ روابط بسیار دوستانه‌ای با پوتین دارم پیگرینی سرمربی بتیس شد مشکلات زیدان بیشتر شد عکس روز/ خداحافظ برای همیشه ضرورت توجه به عدالت مالیاتی و تکریم ارباب رجوع دادستان کل سودان: پرونده عمر البشیر به دیوان کیفری بین المللی می‌رود دلار هفته را صعودی تمام کرد  آغاز مجدد طرح پیش‌فروش خودروسازان برای فصل تابستان باجه‌ها به عوارضی آزادراه تهران-شمال برگشتند شانس پیروزی ترامپ در انتخابات ۹۱ درصد است تجار و بازرگانان در خط مقدم جنگ اقتصادی/ تامین منابع ارزی یکی از مشکلات تجار است تاکید ابوالغیط بر توقف هرگونه مداخله نظامی خارجی در لیبی

  • کد خبر : 141947
  • ۱۰ تیر ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۱
0

آیا شیرهای کم‌چرب به آب بسته می‌شود؟!

آیا شیرهای کم‌چرب به آب بسته می‌شود؟!

یک کارشناس صنعت لبنیات با اشتباه دانستن تصور آب بستن به شیرهای کم چرب گفت: چربی از مواد خشک شیر محسوب می‌شود و از جمله اجزای قابل رویت آن است. به همین دلایل اگر این ماده در شیر کم شود، حس رقیق یا آبکی بودن محصول ایجاد می شود. شیر کامل ۸۷ درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک و به‌ویژه چربی، حس آبکی بودن یا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبیعی است.

قلم | qalamna.ir :

حسین چمنی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا ارزش غذایی لبنیات کم چرب کمتر از نوع پرچرب آن است؟ اظهار کرد: مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان در شش گروه آب، پروتئین، چربی، قند، ویتامین و املاح دسته بندی می‌شوند که تمام این مواد در لبنیات کم چرب و پرچرب وجود دارد. تنها تفاوت لبنیات کم چرب و پرچرب در درصد چربی آنها بوده و این افزایش یا کاهش میزان چربی فقط در یک بخش یعنی چربی تاثیر گذار است.

به گفته وی، چربی مولد انرژی است و گروه‌های سنی که کمتر به انرژی نیاز دارند یا افراد دارای اضافه وزن بهتر است از محصولات کم چرب استفاده کنند. البته به این نکته باید توجه کنیم که چهار ویتامین AوDوE و K محلول در چربی هستند و این ویتامین ها نقش کلیدی زیادی در بدن ایفا می‌کنند. مثلا ویتامینD در غذاها بسیار کم وجود دارد و باعث جذب حداکثری کلسیم در بدن می‌شود. با کاهش میزان چربی، میزان این چهار ویتامین کاهش می یابد. از آنجا که میزان چربی شیر متعادل و مطابق نیاز انسان است، توصیه می شود گروه‌های سنی مختلف تا حد امکان از شیر کامل استفاده کنند.

چمنی در بخش دیگری از صحبت هایش به درج درصد چربی روی محصولات لبنی اشاره کرد و گفت: بنا بر نظر استاندارد، صنایع تبدیلی موظف هستند روی محصولاتی که چربی ۳درصد و بیشتر دارند  کلمه “پرچرب” درج کنند، در حالی که شیر کامل معادل ۳.۲ تا ۳.۵ درصد چربی دارد و نباید پرچرب  معرفی و باعث نگرانی مردم شود. خوشبختانه محصولات لبنی از بدون چربی (حداکثر ۰.۵ درصد)، کم چرب (تا ۱.۵ درصد) ، نیم چرب (تا ۲.۵ درصد)  و شیر کامل تولید می شود و در اختیار مردم قرار دارد. در کشورهای آسیای میانه و حوزه CIS شیر با چربی ۶ و ۱۰ درصد تولید و مصرف می شود که اینگونه شیرها در رده پرچرب قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه چربی باعث غلظت بیشتر محصولات لبنی می شود و از طرفی طعم خوشمزه تری به آن می دهد، گفت: نسل قدیم به محصولات پرچرب علاقه بیشتری نشان می‌دهند ولی نسل جدید  لبنیات کم چرب را به دلیل پایین بودن میزان کالری کمتر، بیشتر در رژیم غذایی خود قرار می‌دهد.

این کارشناس صنعت لبنیات در پاسخ به این سوال که آیا این تصور که علت رقیق بودن شیر ، ماست و خامه کم چرب به دلیل افزودن آب به این محصولات است؟ اظهار کرد: چربی از مواد خشک شیر محسوب می‌شود و از جمله اجزای قابل رویت آن بوده و به ویژه از طریق حس چشایی کاملا قابل تشخیص است. به همین دلیل اگر این ماده در شیر کم شود، چنین حسی در مصرف کننده ایجاد می شود، اما مطمئن باشید که اضافه کردن آب به شیر اتفاق نمی افتد. شیر کامل ۸۷ درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک به‌ویژه چربی، حس آبکی بودن یا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبیعی است. البته دستگاه‌های نظارتی برای جلوگیری از تقلب همواره میزان ماده خشک شیرهای موجود در بازار را رصد کرده و مردم هم می توانند در صورت تردید با مستندات آزمایشگاهی شکایت کنند.

این کارشناس صنعت لبنیات در پایان گفت: درصد چربی شیر گاو ۳.۲ تا ۳.۵ درصد است و بنا بر نظرکارشناسان نوع و میزان چربی موجود درشیر برای بدن انسان مفید است.

انتهای پیام

هشتگ: ,

دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد.
  •  نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
 

استفاده از اخبار با ذکر منبع وبگاه خبری قلم مجاز است.

2011 - 2020 ©
Qalam News Agency qalamna.ir . All rights reserved