stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024
  • کد خبر : 141760
  • 10 تیر 1399 - 8:21
1

تب بیش فعالی ارز بر جان “تریکو”

تب بیش فعالی ارز بر جان “تریکو”

ایسنا/مرکزی شهرستان محلات را می‌توان از معدود نقاطی در کشور است که انواع و اقسام مزیت‌های اقتصادی را در خود جای داده و در زمینه های متعدد اقتصادی فعال است و یکی از این زمینه ها صنعت تریکوبافی است.

قلم | qalamna.ir :

این شهرستان که در جنوب شرقی استان مرکزی واقع شده در واقع به لحاظ ظرفیت های خود در حوزه گل و گیاه و صنعت سنگ و ماهیان زینتی شهره است، اما در کنار این مزیت‌ها، پس از تهران و مشهد سومین قطب تریکوبافی کشور است.

در حال حاضر ۶۰ ماشین بافندگی در این شهرستان فعال است که متاسفانه به دلیل برخی از مشکلات با تمام ظرفیت کار نمی‌کنند.

مدیرعامل شرکت تعاونی تریکوبافان محلات در گفت‌وگو با عمده چالش این صنعت را وضعیت نرخ ارز دانست و گفت: با توجه به اینکه مواد اولیه این صنعت تماما وارداتی است و تولیدی در این حوزه در داخل صورت نمی‌گیرد، وابستگی این صنعت به ارز بسیار بالاست، ولی متاسفانه قیمت دلار ساعتی شده و به محض افزایش قیمت دلار، کارخانجات از فروش نخ امتناع می کنند.

جواد رمضانی تصریح کرد: اخیرا با توجه به افزایش نرخ دلار، قیمت هر کیلو نخ هشت هزار تومان افزایش یافته است به طوری که قیمت هر کیلو نخ به ۷۵ هزار تومان رسیده است و با هر نوسان در بازار ارز نیز بلافاصله فروش آن متوقف می‌شود تا قیمت جدید اعلام شود.

وی با تاکید بر اینکه افزایش روزانه قیمت ارز، قیمت تمام شده محصول را بالا می‌برد، افزود: در این روزها که شاهد کاهش قدرت خرید مردم هستیم، افزایش قیمت تمام شده تولیدات مسلما باعث کاهش فروش می‌شود و به نظر می‌رسد که سال پرتنشی را پیش رو داشته باشیم.

رمضانی با بیان اینکه صفر تا صد ماشین‌های بافندگی با یورو سروکار دارد، گفت: ابتدای سال ۱۳۹۸ قیمت یک سوزن بافندگی هشت هزار تومان بود، اما امروز به ۴۸ هزار تومان رسیده و با توجه به وارداتی بودن تمامی مواد اولیه و تجهیزات این صنعت، با افزایش قیمت دلار و یور هر روز هزینه تولید بالاتر می‌رود.

وی ظرفیت تولید صنعت تریکوی شهرستان محلات در شرایط کنونی را ۳۰ درصد عنوان و بیان کرد: در شرایط کنونی با تولید ۳۰ درصدی، هر ماشین بافندگی روزانه ۳۰ کیلوگرم نخ نیاز دارد که با توجه به قیمت نخ و بدون برآورد هزینه های جانبی، روزانه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان نخ در این صنعت نیاز است که ماهانه ۷۵ میلیون تومان و طی ۱۰ ماه فرصت کاری این صنعت، ۷۵۰ میلیون تومان برای فعالیت یک ماشین نیاز است.

فروش عملا صفر است

این تولیدکننده تریکو اظهار کرد: صنعت تریکو در محدوده مهرماه تا دیماه فروش دارد و در حال حاضر فروش عملا صفر است، در گذشته فروش بنکداری داشتیم، اما اخیرا با توجه به شرایط موجود، به فروش آنلاین روی آورده‌ایم، همچنین اقلام تولیدی را با توجه به نیاز روز افزایش داده‌ایم.

وی، کیف، ماسک، دستکش و رویه کفش را از جمله اقلام جدید تولیدی در صنعت تریکو بیان کرد و افزود: ماشین‌های بافندگی که توانایی تولید این اقلام را داشته باشند بسیار گران هستند و در حال حاضر امکان وارد کردن آنها وجود ندارد و برای تولید انبوه این اقلام استهلاک ماشین آلات بسیار بالا می‌رود که شاید به صرفه نباشد، برای تولید رویه کفش که از بازاری چهارفصل و مناسب برخوردار است نیاز است که ماشین‌آلات ظریف بافت در اختیار باشد و استفاده از ماشین آلات فعلی برای تولید این محصول، فرسایش تجهیزات را بالا می‌برد.

از ثبات در این بازار خبری نیست

رمضانی با تاکید بر اینکه بازار صنعت تریکو فاقد نظارت و ثبات قیمت است، گفت: در حال حاضر ۶۰ دستگاه ماشین بافندگی در محلات فعال است و به موازات آن ۶۰ واحد خیاطی نیز وجود دارد چراکه صفر تا صد تولیدات در یک مجموعه انجام می‌شود، اما اغلب تولیدکنندگان با توجه به وضعیت قیمت نخ و مواد اولیه به تولید اقلام با نیاز کمتر به نخ تمایل دارند و حتی برخی اقدام به فروش دستگاه‌های خود کرده‌اند.

وی تصریح کرد: این شرایط فقط مختص تریکوبافان محلات نیست بلکه تمام صنعت تریکوبافی کشور با مشکلات عدیده دست به گریبان هستند، مشهد به عنوان قطب اول نساجی کشور نیز با چنین مشکلاتی روبروست، حتی در ترکیه که ۱۵ میلیون نفر در صنعت نساجی فعالند نیز همین شرایط رکود حاکم است، اما با همه این مشکلات تلاش شده است که محلات همچنان جزو سه قطب تریکوبافی کشور باقی بماند.

اگر بازار ارز کنترل شود …

مدیرعامل شرکت تعاونی تریکوبافان محلات در خصوص راهکارها و کمک‌های دولتی به صنعت تریکوی کشور بیان کرد: به نظر می‌رسد که کاری هم از دست دولت برنیاید، دولت حتی برای کنترل بازار ارز نیاز به کمک دارد، ولی اگر این بازار کنترل شود قطعا می‌توان صنعت تریکو را نجات داد، قطعا با نگاهی درست به بازار ارز و رفع مشکلات صنعت تریکو می‌توان مانع تعدیل نیرو شد و این صنعت را به رونق گذشته بازگرداند.

طی روزهای اخیر دلار حتی برای دقایقی مرز ۲۰ هزار تومان را هم رد کرد، اما فعلا به بیش از ۱۹ هزار تومان رسیده و یورو نیز مرز ۲۱ هزار تومان را رد کرده است، این نوسانات شدید برای صنعتی مانند تریکو که به صورت کامل وابسته به خارج است در واقع سقوط آزاد محسوب می‌شود و به تبع آن مشکلات اقتصادی را با بیکار شدن کارگران دوچندان می‌کند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.